İstediğiniz yüzük çeşidi ve kuyumcuların envanteri mükemmel alyans seçiminde size yardımcı olacaktır. Bildiğiniz gibi, alyans platin, beyaz altın veya sarı altın gibi birçok farklı metal türünde gelir, seçim sizin. Kusursuz yüzüğü seçerken elbette kusursuz görünmesini istersiniz. Ancak, aynı zamanda mükemmel hissetmesini de isteyeceksiniz. Düğününüz için mükemmel olanı seçtiğinizde, uyumun da mükemmel olduğundan emin olmak için onu boyutlandırmanız gerekir.

 

Bir alyans boyutlandırma söz konusu olduğunda, biraz zor olabilir. Ayrıca gerekirse boyutu ayarlamak için yeterli zaman planlamanız gerekir. Aşağıdakiler, yüzüğünüze mükemmel uyum sağlamak için izlemeniz gereken birkaç ipucudur.

 

Alyansınızı boyutlandırmak için en iyi durum, ortamın sıcaklık ve iklim açısından rahat olmasını sağlamaktır. Çok sıcak veya çok soğuk olan herhangi bir varyasyon, gerçek yüzük ölçünüzü artırabilir veya azaltabilir. Alyansı satın aldıktan hemen sonra boyutlandırmamanız önerilir. Yüzüğün parmağınıza uyum sağlaması için zamana ihtiyacı var; Birçok kişi, birkaç gün giydikten sonra boyutlandırmanın gerekli olmadığını düşünüyor. Sıcaklık, iklim ve aktivite, yüzüğün parmağınıza ne kadar iyi uyacağını belirler.

 

İstediğiniz yüzüğün ölçülü olması gerekiyorsa, yüzük ölçünüzü yerel kuyumcuya giderek, yüzük ölçü aleti satın alarak, hatta evinizde ip kullanarak belirleyebilirsiniz.

 

Yüzük ölçüsü için kendi parmağınızı ölçmek mümkündür, ancak bunu bir profesyonele bırakmanız en iyisidir. İp tekniği her zaman doğru değildir, bu nedenle asla güvenilmemelidir. Kuyumcuların genellikle kendi eğitimli çalışanları ve bunu sizin için yapacak profesyonel yüzük ölçücüleri olacaktır. Bu, alyansınız için doğru boyutu elde etmenizi sağlayacaktır. Sonuçta, mükemmel bir alyans, uymuyorsa o kadar mükemmel değildir.

 

Kuyumcuya alyansınızı o boyutta yapması için yetki vermeden önce, yüzük ölçü aletinin parmağınıza rahatça oturması son derece önemlidir. Uygun bir halkaya sahip olmak, yüzüğünüzün çok sıkı olduğu için düşmemesini veya parmaklarınızı incitmemesini sağlayacaktır. Doğru ölçülendirmeden sonra, seçtiğiniz yüzük tamamen mükemmel olacak ve seçiminizde ve seçiminizde kendinizi güvende hissedeceksiniz.