Kuyumcu Malzemeleri Nelerdir

04-03-2022 19:37
Kuyumcu Malzemeleri Nelerdir
Geçmişten günümüze kadar gelen, değerli madenlerin işlenmesinde rol alan bir meslektir kuyumculuk. Doğada ham madde şeklinde bulunan bronz, altın ve gümüş gibi değerli madenlerin işlenmesi ve dönüşmesi aşamasında Kuyumcu Malzemeleri büyük role sahiptir. Şekil verme aşamasından, ölçü belirleme sürecine ve parlaklığının ayarlanması gibi pek çok aşamada bu malzemelere ihtiyaç duyulur.
 

Kuyumculuk sektöründe geçmiş dönemlere baktığımızda el işçiliğinin daha fazla olduğunu görürüz. Her ne kadar bu özellik günümüzde de kullanılsa da eski ustaların izleri yavaş yavaş kaybolmaktadır. Ancak teknolojinin gelişmesi ile birlikte farklı model ve desenler ile cevherlerin işlendiğini görüyoruz. Zaten vitrinlere baktığınızda sizler de bu harika tasarımlara şahit oluyorsunuzdur.

Kuyumcu Atölyesi Malzemeleri

İşlenmek sureti ile cevher olmanın ötesinde bir sanat eserine dönüşen bu madenler için kullanılan yardımcı malzemeler kuyumcuların iş gücü ve zamandan tasarruf etmelerine de olanak sağlamaktadır. Kuyumculuk sektöründe özellikle altın başta olmak üzere değerli madenlerin işlenmesi ile küpe, yüzük ve bilezik gibi ziynet eşyaları haline getirilmesinde kullanılan kuyumcu malzemeleri amacına göre gruplara ayrılır. Kuyumcu atölye malzemeleri arasında kuyumcu tezgah malzemeleri, kuyumcu kutuları, kuyumcu döküm malzemeleri, kimyasal ve metaller, kuyumcu makine sarf malzemeleri ve tablalar sayılabilir.

 

Kuyumculuk sektörünün olmazsa olmazı olan bu yardımcı ekipmanlar altın, gümüş gibi madenlerin takıya dönüştürülme serüveninde büyük rol oynarlar. Ham olarak bulunan gümüş, altın gibi madenlerin takı ve yatırıma dönüştürülmesinde kolaylaştıran kuyumcuların kullandığı malzemeler kullanım şekli ve amacına göre tercih edilmektedir. Örneğin sadece bilezik ve yüzük üreten kuyumcular, amacına uygun ekipmanları tercih ederler. Diğer takı ve süs eşyaları için de aynı durum geçerlidir.

Kuyumcu Malzemeleri Nelerdir?

İmalathanelerde Kuyumculuk mesleğinin gereğini yerine getirmek adına kulanılan yardımcı ekipmanların geneli kuyumcu malzemeleri olarak adlandırılır. Bu ekipmanlar ile değerli metallerden olan gümüş ve altın başta olmak üzere işlenip, şekil verilerek takı haline getirilir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.